Notranja vrata

prva stran

Notranja vrata so sestavni del celostne podobe doma. Poleg estetske vrednosti, zagotavljanja varnosti in preprečevanja oz. regulacije prehoda svetlobe, toplote in vonjav, nam zagotavljajo tudi prepotrebni košček intimnosti in miru.

Material in barva

Proizvajalci notranjih vrat, z oblikovanjem in izbiro barv in materijalov, sledijo trendom, ki so značilni tudi za oblikovanje notranje opreme in pohištva.

Enostavne in ravne linije, intarzija in črte in skrita nasadila, bodo poudarile sodoben izgled vašega stanovanja, okrasne letvice, rešetke in polnila, pa bodo poudarile izbrani slog stilno zaznamovanega interierja.

Z ustreznim izborom površinske obdelave vrat (dekor, CPL, lak, furnir), v barvi ali lesnem dekorju, in različnim polnilom vrat, si boste zagotovili dolgo življensko dobo in nezahtevno vzdrževanje.

Krilna, drsna ali steklena

Izbor vrat narekuje njihova funkcija. Nekateri arhitekti svetujejo, naj krilna vrata izberemo takrat, ko je predvideno, da bodo ta večino časa zaprta, drsna pa za prostore, kjer bodo večino časa odprti. Vrata s steklenimi polnili tvorijo vizuelno povezavo in omogočajo prehod svetlobi, istočasno pa preprečujejo prehod zvoka, toplote in vonjav. Klasična vrata bodo vedno tam, kjer želimo več zasebnosti.