EDELHOLZ serije in ostale specifikacije

Tako kot v gozdu niti dve drevesi nista enaki, tako tudi niti dve deski EDELHOLZ masivnega poda nista enaki. Struktura lesa, napake v lesu – grče ter barvni odtenki ustvarijo vsako desko edinstveno ter stem povsem individualen originalen naravni izgled vašega doma.

Sortiranje
EDELHOLZ masivni kmečki podi iz hrastovega ali jesenovega lesa so na voljo v treh skupinah sortiranja, SELECT, NATUR in RUSTIC. SELECT predstavlja najvišjo raven čistoče lesa in harmonije barv. Sortiranje NATUR ohranja pristnost lesa, RUSTIC pa s strukturo in barvnimi odtenki poudarja njegovo živost in razgibanost.

 

Dimenzije
Deske HRASTOVEGA masivnega kmečkega poda so na voljo v debelinah 20 / 14 in 10 mm, deske JESENOVEGA poda pa v debelinah 20 in 14 mm.

 

 

Talno ogrevanje
Vsi masivni kmečki podi EDELHOLZ so primerni za polaganje na talno gretje. Le-to mora biti izvedeno s toplo vodo do temperature 40oC, pri čemer lahko zgornji sloj poda doseže največ 25oC. Pri montaži na talno gretje je priporočena širina desk največ 160 mm. Montaža na električno talno gretje ni dovoljena!

Serije
EDELHOLZ masivni kmečki podi so razdeljeni v tri barve serije, WHITE LINE, GREY LINE in NATURE LINE.

Poleg klasičnega masivnega poda iz homogene deske lesa je na voljo tudi troslojni parket –  TRIPLEX. Posebnost EDELHOLZ troslojnega parketa je, da je sredica sestavljena iz hrasta in ne kot pri ostalih dobaviteljih troslojnih parketov, iz smreke. Hrast je znan po svoji trdnosti.

Zaključne letve
Ekskluziven in unikaten kmečki pod nebi bil popoln brez primernih zaključkov. EDELHOLZ ponuja masivne zaključne letve z identično obdelavo kot so deske poda, izberete pa lahko tudi neobdelane hrastove ali jesenove letve.

Masivne zaključne letve so široke 12 ali 20 mm, ter visoke od 30 do 100 mm. Dolžinsko lahko izberete spojene letve dolžine 2500 mm ali pa posamezne letve poljubnih dolžin med 1800 in 2900 mm.

leisten-pic-1