Masivni podi

Kaj je masivni pod?

Z odločitvijo, da boste v vaš dom vgradili masivno leseno talno oblogo, ste izbrali najboljši naravni material, ki bo v vaš dom prinesel občutek topline. Primerni so tudi za polaganje na talno gretje.

Masivni parketi Edelholz v trgovini s parketi Les 3 plus

Masivni podi poudarjajo tradicijo. Običajno so krtačeni in zaščiteni z naravnimi olji ali laki. Zaradi svoje debeline so primerni za večkratno brušenje in obnavljanje.
Redno vzdrževan masivni pod ima lep, dolgotrajen videz. Vzdrževanje je enostavno. Prah in umazanija se enostavno odstranita s sesalnikom in z vlažno krpo.

Kaj so masivni parketi?

Masivni ali klasični parket je tradicionalen način polaganje lesene talne obloge. Po svoji strukturi obsega kos masivnega lesa v celotnem prerezu. Masivni parketi so različnih dimenzij. Dolžine segajo od 400 do 1500 mm, širine od 82 do 120 mm in debeline od 18 do 20 mm.

V preteklosti so se lesene deske pritrjevale z žeblji, vijaki ali lepilom. Pri tem niso bile vedno med seboj trdno povezane, kar še danes vidimo kot reže med deskami (npr. pri starih kmetijah). Les je živ material in se odziva na temperaturna nihanja in spremembe zračne vlage.

Klasični masivni parket je treba lepiti na površino. Večji masivni parketi ali kmečki podi imajo pogosto nagnjene robove, imenovane »V fuge«, ki še poudarjajo njihovo posebnost. Neobdelane klasične parkete je potrebno po polaganju zbrusiti in premazati z zaščitnim lakom. Obdelani masivni parketi so že brušeni in imajo končano površino. Lahko so lakirani ali naoljeni, nekateri krtačeni ali ročno pobarvani. Uporabljeni laki ali olja imajo dodatno UV zaščito.

Kaj predstavlja EDELHOLZ?

EDELHOLZ predstavlja ekološki naraven masivni pod. Je sinonim za kakovost. Masivni podi EDELHOLZ so izdelani le iz skrbno izbranega hrastovega ali jesenovega lesa. Les je obdelan s pomočjo visoko usposobljenega osebja ter inovativno tehnologijo.
Strokovnost in tradicija nudita neskončne možnosti obdelave masivnega lesa s čimer je dosežena ekskluzivnost masivnega kmečkega poda.

logo                  

Več o masivnih podih EDELHOLZ si oglejte tukaj:
MASIVNI PODI EDELHOLZ