Izbira in polaganje dvoslojnega parketa

Dvoslojni parket je moderna različica tal iz desk. Ta vrsta podov prinaša mnoge prednosti, saj se tla bistveno manj spreminjajo in se na podlagi manjše porabe surovin obvaruje okolje. Vidni zgornji sloj se imenuje uporabna plast. Je iz skrbno izbranega, kakovostnega plemenitega lesa in mora biti enako, kot je ime lesa parketa debel najmanj 2,5 milimetra. Čim debelejši je zgornji sloj, tem bolj pogosto ga je mogoče pobrusiti.

V naši trgovini s parketi imamo na zalogi dvoslojne parkete z zgornjo plastjo iz plemenitega furnirja (od 3,5 do 6 mm) spodnji pa je lahko smreka, hrast ali vezane plošče. Sestavljen je iz deščic manjših dimenzij (širine 70 mm, dolžine 400-500 mm, debeline 10-11 mm).  Površina je lahko fino brušena ali krtačena, končno oljena ali lakirana.

Dvoslojni montažni parket in dvoslojni parket na spajanje lahko, če ste spreten izvajalec del v lastnem domu, položite kar sami. Z enim klikom. Za to ne potrebujete posebnega predznanja. Na podlagi modernih sistemov polaganja je polaganje parketa preprosto in hitro. Svoj novi leseni parket s sistemom spajanja lahko položite plavajoče, popolnoma brez lepljenja in lepilnih premazov. Dela na primeren način zaključite s podnožnimi letvami.

Druga možnost je, da dvoslojni parket lepimo na tla po vsej površini. Pri tem parket s posebnim lepilom prilepite na podlago. Lesena tla se v tem primeru ne spreminjajo tako zelo. Ta način polaganja je bolj zahteven in potrebuje več časa. Priporočamo, da se v tem primeru obrnete na kvalitetnega in izkušenega mojstra.

Za polaganje gotovega parketa pri talnem gretju je potrebno tla primerno pripraviti, zato priporočamo, da vam delo izvede strokovno usposobljen polagalec.

 

Polaganje parketa s lepljenjem
Izgled položenega parketa v natur barvi hrasta