EDELHOLZ serije in ostale specifikacije

Tako kot v gozdu niti dve drevesi nista enaki, tako tudi niti dve deski EDELHOLZ masivnega poda nista enaki. Struktura lesa, napake v lesu – grče ter barvni odtenki ustvarijo vsako desko edinstveno ter s tem povsem individualen naravni izgled vašega doma.

Sortiranje
EDELHOLZ masivni kmečki podi iz hrastovega ali jesenovega lesa so na voljo v treh skupinah sortiranja, SELECT, NATUR in RUSTIC. SELECT predstavlja najvišjo raven čistoče lesa in harmonije barv. Sortiranje NATUR ohranja pristnost lesa, RUSTIC pa s strukturo in barvnimi odtenki poudarja njegovo živost in razgibanost.

 

 

Dimenzije
Deske
HRASTOVEGA masivnega kmečkega poda so na voljo v debelinah 20, 14 in 10 mm, deske JESENOVEGA poda pa v debelinah 20 in 14 mm.

tabela hrast

tabela jesen

 

Edinstven masivni parket  

Poleg klasičnega masivnega kmečkega poda iz homogene deske lesa, sta na voljo tudi troslojni – TRIPLEX parket in dvoslojni – DUPLEX . Posebnost EDELHOLZ troslojnega in dvoslojnega parketa je, da je sredica oz.spodnji sloj  izdelana iz hrasta in ne, kot je običajno pri ostalih dobaviteljih troslojnih in dvoslojnih parketov, iz smreke. Hrast je znan po svoji trdnosti.

tabela-hrast-triplex

Debelina deske TRIPLEX Jesenovega parketa, je 14 mm, širina pa je možna 160 in 180 mm. Dolžina 1200 – 2400 (2700) mm.

 

Površinske obdelave

Vsi podi in parketi EDELHOLZ so površinsko obdelani z visoko kakovostnimi naravnimi olji in voski OLI – NATURA. Vsa olja in voski OLI-NATURA, so podvrženi strogemu preizkusu in kontroli kakovosti.

Oljenje lesene povšine, ohranjajo naravnost lesa. Pore v lesu ostajojo odprte in s tem omogočajo njegovo dihanje, površina pa je topla na dotik in v prostoru učinkuje barvno toplo. Voskanje površin se izvede s kombinacijo olj in voska. Med tem, ko se olje absorbira v notranjost, vosek ostane na površini in zaradi poliranja daje svilnat lesk talnim oblogam. Ta vrsta površinske obdelave je lažja za čiščenje in nego, bolj odporna proti umazaniji in vlagi, in pri tem ne zapira lesnih por.

 

Čiščenje in nega

Visoko kvalitna površinska obdelava ščiti in varuje vašo talno oblogo pred umazanijo in vlago. S primerno nego in čiščenjem z ustreznimi sredstvi, boste to zaščito ohranili in dosegli, da bodo vaša tla blestela v individualni in naravni patini še vrsto let. OLI-NATURA Wood SOAP je nežno čistilno sredstvo, koncentrat, na osnovi mila. Primeren je za redno čiščenje vseh oljenih in voskanih površin. Vaš pod boste očistili enostavno in temeljito, ne da bi ob tem škodovali površini.

OLI-NATURA Care Oil je hitro sušeče negovalno olje za prvo nego, z njim obnovljenim oljenim površinam, pa povrne lepoto in sijaj. Poleg brezbarvne, je na voljo še v beli različici, za vse belo in sivo oljene talne površine.

Tla pred kemičnim čiščenjem vedno najprej posesamo ali očistimo z mehko metlo, saj drobni, trdni delci delujejo kot bruni papir. Prav tako je potrebno s površine takoj obrisati mokre madeže, saj tudi tekočine in vlaga lahko površino poškoduje. Pred mehanskimi poškodbami, pa je na noge miz in stolov, ter ostalega pohištva, priporočeno namestiti mehak filc.

 

Talno ogrevanje
Vsi masivni kmečki podi in parketi EDELHOLZ, so primerni za polaganje na talno gretje. Le-to mora biti izvedeno s toplo vodo do temperature 40oC, pri čemer lahko zgornji sloj poda doseže največ 25oC. Pri montaži na talno gretje je priporočena širina desk kmečkega poda največ 160 mm, širina desk TRIPLEX in DUPLEX parketa pa 140 mm . Montaža na električno talno gretje ni dovoljena!

 

Zaključne letve
Ekskluziven in unikaten kmečki pod ne bi bil popoln brez primernih zaključkov. EDELHOLZ ponuja masivne zaključne letve z identično obdelavo kot so deske poda, izberete pa lahko tudi neobdelane hrastove ali jesenove letve.

Masivne zaključne letve so široke 12 ali 20 mm, ter visoke od 30 do 100 mm. Dolžinsko lahko izberete spojene letve dolžine 2500 mm ali pa posamezne letve poljubnih dolžin med 1800 in 2900 mm.

leisten-pic-1