EDELHOLZ masivni kmečki pod

Masivni kmečki pod ustvari v vašem domu naravno in toplo atmosfero, istočasno pa v prostoru pusti občutek zanesljivosti in dominantnosti. Narava priskrbi surov material, s skrbno obdelavo, izkušnjami in inovativno tehnologijo je nato spremenjen v ekskluziven masiven pod. Masivne kmečke talne obloge so tradicionalna vrsta lesenih tal večje velikosti, ki vam omogočajo, da začutite moč in toplino lesa v njegovi najbolj naravni obliki. Čeprav njegov videz daje vtis starinskih tal, je mogoče s površinsko obdelavo doseči zelo sodoben videz.

KAJ JE KMEČKI POD

Kmečki pod je tudi ime za večje parkete, ki so bili v preteklosti v gradovih in v premožnejših podeželskih gospodinjstvih zelo pogosti. Ti leseni podi so bili že od nekdaj simbol bogastva in še danes velike parketne obloge dajejo vtis razkošja. Prednost takšnega parketa se najbolje vidi v večjih odprtih prostorih.

Naraven bogat videz kmečkega poda vzdržujemo s pravilno nego in sredstvi za lesena tla. Pod je možno velikokrat obnoviti, pri obnovi unikatna struktura lesa ponovno zaživi. S pravilno nego kmečki pod tudi z leti ne izgublja vrednosti.

Dimenzije desk so sledeče:
14 × 140 / 160 × 500 – 2300 (2900) mm
20 × 140 / 160 / 180 / 200 / 220 x 500 – 2300 (2900)

Vsak masivni kmečki pod renomiranega podjetja EDELHOLZ, je izdelan iz vrhunskega hrastovega ali jesenovega lesa. Masivne lesene deske so edine talne plošče, ki so pridobljene iz enotnega kosa surovega lesa in ne vsebujejo kemičnih dodatkov in lepil. Njihova stabilnost in vzdržljivost je dosežena le s pravilno strokovno obdelavo in ne kot je običajno z lepljenjem.

Pri izdelavi ekskluzivnih masivnih lesenih desk, je v pomoč moderna tehnologija in številne možnosti oksidativnega oljenja površine, s čimer se poudari lepa struktura lesa, in voskanjem s kombinacijo olja in voska, ki da s poliranjem vaših masivnih tal mehak, svilnat lesk. Za površinsko obdelavo se uporabljajo izključno naravna olja in voski OLI-NATURA.

EDELHOLZ masivni leseni podi zagotavljajo izvirnost naravne strukture lesa. V vaš dom prinašajo naravno bivalno okolje v katerem lahko uživate dan za dnem.

V obnovljeni kuhinji položen kmečki pod Edelholz    

Dodatne informacije in raznovrstnost ponudbe dobite tudi na povezavi Masivni podi.