Masivni podi

Masivni podi

Z odločitvijo, da boste v vaš dom vgradili masivno leseno talno oblogo, ste izbrali najboljši naravni material, ki bo v vaš dom prinesel občutek topline. Primerni so tudi za polaganje na talno gretje.

Tovrstni podi poudarjajo tradicijo. Običajno so krtačeni in zaščiteni z naravnimi olji ali laki. Zaradi svoje debeline so primerni za večkratno brušenje in obnavljanje.

Redno vzdrževan masivni pod ima lep, dolgotrajen videz. Vzdrževanje je enostavno. Prah in umazanija se enostavno odstranita s sesalnikom in z vlažno krpo.

Kaj so masivni ali klasični podi?

Masivni ali klasični pod je tradicionalen način polaganje lesene talne obloge. Po svoji strukturi obsega kos masivnega lesa v celotnem prerezu. Masivni podi so različnih dimenzij. Debeline desk so 20 in 27 mm, širine med 140 mm (pri debelini 20 mm do 240 mm) in 400 mm (pri debelini 27 mm do 400mm). Dolžine so lahko od 2000mm do 4500mm (5000mm pri debelini 20mm) oziroma do dolžine 5500mm ( za debelino 27mm).

V preteklosti so se lesene deske pritrjevale z žeblji, vijaki ali lepilom. Pri tem niso bile vedno med seboj trdno povezane, kar še danes vidimo kot reže med deskami (npr. pri starih kmetijah). Les je živ material in se odziva na temperaturna nihanja in spremembe zračne vlage.

Klasični masivni pod je treba lepiti na površino. Večji masivni ali kmečki podi imajo pogosto nagnjene robove, imenovane »V fuge«, ki še poudarjajo njihovo posebnost. Neobdelane klasične pode, je potrebno po polaganju zbrusiti in premazati z zaščitnim lakom. Obdelani masivni podi so že brušeni in imajo zgornji sloj tovarniško obdelan. Lahko so lakirani ali naoljeni, nekateri krtačeni ali ročno pobarvani. Uporabljeni laki ali olja imajo dodatno UV zaščito.

Kaj predstavlja EDELHOLZ?

EDELHOLZ predstavlja ekološki naraven masivni pod. Je sinonim za kakovost. Masivni podi EDELHOLZ so izdelani le iz skrbno izbranega hrastovega ali jesenovega lesa. Les je obdelan s pomočjo visoko usposobljenega osebja ter inovativno tehnologijo.
Strokovnost in tradicija nudita neskončne možnosti obdelave masivnega lesa s čimer je dosežena ekskluzivnost masivnega kmečkega poda.

logo                  

Več o masivnih podih EDELHOLZ si oglejte tukaj:
MASIVNI PODI EDELHOLZ