Laminat

34073SQ Raumaufnahme3 1383x159

Če vaš prostor kriči po prenovi tal ali želite naredi odličen vtis na steni in povrhu vsega želite to na primer opraviti sami, bo laminat zadetek v polno. Laminat ni brez razloga ena najbolj priljubljenih talnih oblog.

Zaradi vse večje kakovosti sodobnih vzorcev, je laminate že pravzaprav nemogoče ločiti od parketa. Laminat vašim tlom ustvari videz naravnega lesa, pa naj gre za hrast, javor, kostanj ali katero eksotično vrsto lesa. Na koncu odloča le vaš okus. Laminatne plošče so odporne tudi na UV svetlobo in toploto, zato tudi po več letih ne bodo izgubile svojih lastnosti in videza.

Laminat ustvari tla, ki so trpežna, odporna na obrabo, praske in udarce. Laminatu ne škodijo niti cigaretni ogorki. 

Tudi polaganje talnih oblog iz laminata ni posebej zahtevno. Z laminati na klik postanete tudi brez posebnega predhodnega znanja mojster polaganja, saj je laminatna tla mogoče prav tako hitro kot položiti tudi odstraniti. Pri polaganju so elementi laminata spojeni med seboj, niso pa zraven tudi pritrjeni ali prilepljeni na tla. Zagotoviti je tudi potrebno, da pustite dovolj prostora med zidom in tlemi. Pri tem si pomagate z distančniki, ki jih nato na koncu enostavno odstranite. Vedno pa dosledno sledite navodilom in nasvetom proizvajalca.

Vsekakor pa bodite prepričani, da bodo vaši gostje zagotovo preverjali, če le ne gre za parket iz pravega lesa.