Troslojni lakirani parketi Befag

Troslojni lakirani parketi Befag so parketi, sestavljeni iz treh plasti lesa, v eno, dvo, ali tro-letvični obliki kot seriji MOMENT ali VISION.

Parket odlikuje enostaven način polaganja – plavajoče polaganje s suhomontažnim klik sistemom spajanja desk. Plavajoče polaganje bistveno skrajša čas montaže. Suhomontažni sistem polaganja zagotavlja hitro in čisto montažo, parket je pohoden takoj po polaganju. Možno je tudi klasično polaganje z lepljenjem po celotni površini na podlago.

V ponudbi so troslojni lakirani parketi in oljeni parketi Befag. Dobavljivi so v dimenziji 2200x192x14 mm, sredica je iz smreke, debelina gornjega sloja je prilbižno 3,5 mm.

 

 

Čiščenje in vzdrževanje lakiranih parketov Befag

Gotovi lakirani parket Befag ne potrebuje dodatnega lakiranja. Za čiščenje parketa uporabite suho ali rahlo vlažno krpo. Med uporabo mora biti parket zaščiten pred vlago. Madeže, ki niso topni v vodi, morate takoj odstraniti z ustreznimi čistilnimi razredčili, vendar se je potrebno izogibati kemičnemu čiščenju, če je to mogoče.

Pri obnavljanju dotrajane plasti laka je treba stari lak brusiti v vzdolžni smeri z uporabo finega brusnega papirja (P 120-P150). Nastali prah je treba previdno odstraniti s površine. Pred nakupom laka se posvetujte s strokovnjakom v naši trgovini (priporočena vrsta laka je parketni lak z razredčilom.)