Vezane plošče se izdelujejo iz luščenega furnirja različnih drevesnih vrst, ob uporabi sečninsko formaldehidnih (urea) lepil z nizko vsebnostjo formaldehida . Glede na kvaliteto furnirja so vezane plošče razvrščene v različne kakovostne razrede. Plošče kvalitete  B/B in B/BB se večinoma uporabljajo v pohištveni industriji, za izdelavo igral, sedežev in naslonov pri stolih ter druge notranje opreme, medtem ko se plošče slabših kvalitet uporabljajo za konstrukcijske namene pri izdelavi oblazinjenega pohištva in tapeciranem pohištvu ter za embalažo.

Osnovne vrste vezanih plošč:
Vezana plošča BUKEV prostorninska masa: 800 kg/m3
Vezana plošča BREZA  prostorninska masa: 720 kg/m3
Vezana plošča TOPOL prostorninska masa: 450 kg/m3

VEZANE-PLOSCE1

      Bukove vezane plošče tanjših debelin se pogosto uporabljajo za tapiciranje oz. oblaganje notranjih sten transportnih vozil. Zelo uporabne pa so tudi v modelarstvu.

Bukove vezane plošče so namenjene za uporabo v suhih razmerah. Uporabljajo se za izdelavo pohištva, razne nosilne in okrasne konstrukcije, za embalažo, dele glasbenih instrumentov, delovne        pulte,…

Dimenzije:

Debelina:

 

 

Brezove vezane plošče boljše kvalitete se uporabljajo v pohištveni industriji, za izdelavo igral, sedežev in naslonov pri stolih ter druge notranje opreme, medtem ko se plošče slabših kvalitet uporabljajo za izdelavo konstrukcijskih elementov pri oblazinjenem in tapiciranem pohištvu ter za embalažo.

Dimenzije:

Debelina:

 

 

Topolove vezane plošče se večinoma uporabljajo v pohištveni industriji, za izdelavo igral, sedežev in naslonov pri stolih ter druge notranje opreme, medtem ko se plošče slabših kvalitet uporabljajo za izdelavo konstrukcijskih elementov pri oblazinjenem in tapiciranem pohištvu ter za embalažo.

Plošče so bolj elastične kot brezove, vendar je njihova nosilnost slabša zato ni priporočljiva kot konstrukcijska plošča. Odlične so za prefurniranje s plemenitimi furnirji v pohištveni industriji, kjer je pogojena teža meteriala.

Dimenzije:

Debelina: